Pushime ne Kroaci

Home / Pushime verore / Pushime ne Kroaci
Turizmi

Prevllaka është në rajonin e Dubrovnikut, quajtur “perla e Adriatikut”, një simbol turistik global i Kroacisë.

I gjithë rajoni bregdetar i Dalmacisë, me plazhet e paprekura, ishujt e bukur dhe detin e pastër, është motori i turizmit kroat, që përllogaritet se sjell 17 për qind të PBB vjetore.

Sipas agjencive turistike dhe hoteleve në Kroaci, pronotimi ose akomodimi për verën, piku i sezonit turistik në vend, po shkon më mirë se në vitet e fundit.

 

Dubrovnik

Dubrovniku nje nga qytet me te bukura te Kroacis , aty ku asnjedit nuk behet monotone. Ofron vendin me te mire per te kaluar pushimet verore , nje destinacion i zgjedhur per vite me rradh nga turistet nga e gjith bota. Dubrovniku ju ofron te vizitoni nje sere monumentesh kulture dhe zona me e pasur Qyteti i vjeter i Dubrovnikut . Rrugicat e ngushta , muret dhe ndertesat me arkitekturen e vjeter e bejn kete vend akoma me misterioz dhe dritherues.

dubrovnik dubrovnik1 dubrovnik2 dubrovnik3

Cavtat

Cavtat është qyteti më jugor në Kroaci, dhe mënyra më praktike për të arritur në qytet është nga ajri. Qyteti i Cavtat ka një popullsi prej rreth 1.500 banorë, dhe është vetë pjesë e Riviera e Dubrovnikut (njëzet kilometra në jug të Dubrovnikut, dhe 3 km të autostradës kryesore bregdetare) .

Zona Cavtat është më tërheqëse për shkak të bimesis mesdhetare e cila mbulon të gjithë zonën; një tjetër avantazh është deti i pandotur dhe një përzierje shumë tërheqës i arkitekturës së vjetër dhe të re. Fillimisht ishte një vendbanim grek i quajtur Epidauros.

Cavtat  ofron 6 hotele: Hotel Croatia (5 star), Hotel Iberostar Albatros (4 yje të mundshëm), Hotel Villa Pattiera (4 yje), Supetar Hotel (3 Star), Hotel Cavtat (3 yje) dhe Hotel Iberostar Epidaurus ( 3 yje të mundshëm).

Rreth viteve 228 pes ajo ishte nën udheheqjen e Perandoris Romake dhe më vonë u bë koloni romake. Emri vjen nga  Civets vet us , si të kërkuarit në Dubrovnik sapokrijuar përdorur për të thirrur banesën e tyre të parë.

cavtat cavtat1
 

Oferta Verore , Hotele dhe Paketa


Page 1 of 4